Hlavní obsah
Článek

Herec, zpěvák a moderátor Milan Peroutka (34) si musel před osmi lety projít velmi těžkým obdobím. Jeho otec, bubeník rockové skupiny Olympic Milan Peroutka za tragických okolností zemřel. Na nečekaný odchod táty nyní muzikant zavzpomínal.

Milan chtěl být odmala zpěvákem, ale zároveň ho trápila tréma a vystupování se bál. Názor nejen maminky, spisovatelky Ivany Peroutkové, ale hlavně táty byl pro něho důležitý. Ve chvíli, kdy přišlo tátovo uznání, dodalo mu to sebedůvěru a naplno se pustil do hudby. Rok dokonce jezdil se svým otcem po koncertech. Jenže pak táta v devětačtyřiceti letech tragicky zemřel.

„Pamatuji si, že byl víkend, bylo ráno a slyšel jsem volat babičku na mamku. Pomalu jsem se probouzel a za chvíli jsem slyšel cupitání ze schodů, tak jsem věděl, že mamka běží dolů. Vstal jsem a chtěl jsem ji přivítat. Mamka vešla do dveří a už podle výrazu jsem viděl, že se něco stalo a mamka říkala: „Miloušku, neboj se, zvládneme to a táta umřel,“ svěřil v pořadu 13. komnata se slzami v očích Milan.

Jeho otec tehdy spadl ze schodů u domu, když se vracel z koncertu, Milan jeho odchod nesl velmi špatně.

„Pamatuji si, že jsem se oblíkal a vůbec jsem se nemohl nadechnout,“ popsal těžké chvíle zpěvák, který se i tak rozhodl věnovat hudbě.

„Pochybnosti nebo třeba ztrátu blízkého člověka řešíme víceméně všichni někdy v životě, ale mně v tom hodně pomohla právě hudba, protože hudba jsou emoce a tvorba, proto jsem rád, že to můžu dnes dělat, a doufám, že by byl pyšný i taťka,“ dodal Peroutka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám