Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do éteru se už několikrát dostaly fotky svalnatého Milana Peroutky (34). S trochou nadsázky by se dalo říct, že zpěvák odkoukal sklony k odhalování od svého pejska. Chová totiž peruánského naháče Huga.

Pro populárního herce a zpěváka může být výhodou, že má tak výrazného pejska. Na ulici totiž poutá pozornosti Hugo a nikoli Milan. „Je to pravda,“ smál se Peroutka na psím brunchi spojeném s přednáškou o výživě psů.

Mladý umělec si pořídil psího miláčka z útulku. „Moje sestra ho našla v útulku. Má totiž tu samou rasu,“ říká Peroutka, který se rozpovídal o tom, kde Huga našli. „Objevili ho na Hlavním nádraží. Platí pravidlo, že po adopci platí zákonná lhůta několik měsíců, kdy se může původní majitel ozvat a musíš ho vrátit. Doufali jsme, že se nikdo neozve, a stalo se. Je náš.“

Peroutka se snaží pomáhat opuštěným zvířatům kontinuálně. „Nabídli mi, jestli se nechci stát tváří iniciativy Adoptujte si zvířata z útulku. Vzhledem k tomu, že máme doma kromě Huga další nalezence, tak jsme do toho šli. Už jsme fotili dva kalendáře.“

Plemeno peruánského naháče má přece jen svá specifika. „V létě se maže opalovacím krémem. V zimě mám možnost mu dávat teplákové soupravy a svetry,“ popisuje Milan, který ale v množství oblečení stále vede nad Hugem. „Kdyby k nám přišel zloděj, tak ho ještě přivítá. Není to pes hlídač. Dá ti ale lásku, kdykoli budeš potřebovat,“ říká Milan Peroutka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám