Hlavní obsah
Článek

Milan Peroutka (34) na sebe upozornil ve třetí řadě show Tvoje tvář má známý hlas, která mu otevřela dveře k mnoha dalším projektům. Muzikálům, koncertům, herectví. Mezi nimi i k roli v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Ztvární medika Jonáše.

Tomu scenáristé předepsali tragickou ztrátu otce, který zemře během záchranné akce při vyprošťování malé dívky, a podobnost role se skutečností, na kterou téměř vždy přijde v rozhovorech s herci řeč, je tak smutně výrazná. Hercův táta Milan Peroutka starší, bubeník kapely Olympic, v roce 2013 také náhle a tragicky zemřel, po pádu ze schodů.

Roli si ale Milan k tělu nepřipustil víc, než bylo nutné, emocemi se nenechal převálcovat. Popisuje ji následovně: „Jonáš je správnej kluk, který přišel o tátu. Maminka na něj a na jeho mladší sestřičku Františku zůstala sama a její přání je, aby se věnoval jenom studiu medicíny, jak by si to táta přál, a nerozptyloval se brigádami. Jenomže z platu zdravotní sestry je těžko uživí, a tak se rodina potýká s finančními potíži. Já se jí ale jako správný syn snažím pomáhat.“

Onu maminku ztvární Klára Oltová, známá ze seriálu Vraždy v kruhu nebo z Divadla v Dlouhé.

Vedle Ordinace se Peroutka představí také jako průvodce, respektive řidič internetového pořadu Nova Taxi. V tom známé tváře nabere do auta, kde si spolu povídají a zpívají. Pokud vám to něco připomíná, Carpool Karaoke s Jamesem Cordenem je ta odpověď.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám