Hlavní obsah
Článek

Zpěvák a herec Milan Peroutka (34) v pátek oslavil 27. narozeniny, ovšem tento slavnostní den Milan netrávil s kamarády někde v hospodě, ale v práci, kterou je v současné době zavalen. Zastihli jsme ho při moderování v pražském obchodním centru, kam mu přišli pogratulovat také jeho dva budoucí kolegové.

Jedním z gratulantů byl zpěvák Janek Ledecký (61), který momentálně připravuje muzikál Iago v Divadle Hybernia. Důvodem jejich setkání tedy nebylo pouze popřát Milanovi všechno nejlepší, ale především podpis smlouvy na roli Cassia ve zmiňovaném muzikálu.

Janek Ledecký je autorem hudby a textů k muzikálu a prozradil, proč padl výběr právě na vycházející hvězdu Milana Peroutku. „Já jsem měl to štěstí, že jsem Milana objevil ve Tváři a od jeho prvního vystoupení ho sledujeme s velikým úžasem, protože se ukázalo, že je úplně jedno, jaké slavné postavy a písničky se v historii pop music chopí, protože všechno udělá naprosto dokonale. Já jsem už dlouho nenarazil na takhle talentovaného člověka a ještě pracovitého, který by měl rozsah tři a půl oktávy, uměl hrát, uměl tancovat, a ještě by ho to strašně bavilo,“ pěl na zpěváka ódy Ledecký.

„Každá potvrzená role je pro herce dárkem, ale v tomto případě jsem si ho musel zasloužit. Před tvůrčím týmem a potvrzenými interprety jsem předzpíval Cassiův stěžejní song. Popravdě jsem z toho neměl dobrý pocit a zapochyboval jsem, jestli jsem Janka nezklamal. Odepsal mi, že já ho zklamat nemůžu, ale že je rád, že mě zná i z jiných situací,“ smál se Milan, který se v této roli bude alternovat s Davidem Gránským (32). „Mám upřímnou radost, že se budeme alternovat zrovna s Davidem. Myslím, že se vzájemně respektujeme. Těším se ale samozřejmě i na další kolegy,“ dodal.

Pro zpěváka je to další významná zkušenost. Poprvé se v muzikálu objevil v projektu Ať žijí duchové. Podle jeho slov to byla veliká výzva, které se bál, ale reakce publika ho velice mile překvapila a motivovala k dalším aspiracím na muzikálové role. „Na muzikálech mě nejvíce baví spojení všech tří složek. Mám rád písničky, tanečky a herectví. A když to někdo umí, je to zkrátka hezký zážitek. Tak já se také pokusím roli svědomitě nastudovat a umět,“ slíbil divákům.

Premiéra muzikálu se chystá na září letošního roku. Mezi dalšími účinkujícími se objeví například Lukáš Adamec, Lucie Černíková nebo Petr Vondráček.

Reklama

Další články

Načítám