Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a dabér Jiří Pomeje (53) dospěl ke zcela zásadnímu rozhodnutí, které ovlivní jeho život. Rozhodnutí, které mu ale může zachránit život.

Pomeje poslední měsíce usilovně bojuje s rakovinou hrtanu. Mnoho času strávil v očekávání diagnózy po ozařování, zhoubné bujení se pokoušel utlumit i hladovkou, kterou držel 42 dní. Operaci hrtanu, která zahrnuje odebrání zasažené tkáně včetně hlasivek, se ovšem usilovně bránil.

Až poté, kdy byl hospitalizován kvůli zápalu plic a následně musel podstoupit tracheotomii, dospěl k rozhodnutí, že operace je nezbytná, ačkoliv přijde o svůj pověstný chraplák. Místo hlasivek mu lékaři voperují tzv. "slavíka". "Jirka je při vědomí a teď díky tracheotomii nabere sílu a pak se bude řešit co dál," řekla hercova manželka po Jiřího hospitalizaci Super.cz. Další vývoj léčby ji samotnou překvapil.

"Oddechla jsem si. Ulevilo se mi moc, tím spíš, že se Jirka pro operaci rozhodl úplně sám. Nikdo, ani já ani lékaři, jsme ho k ničemu nenutili," sdělila Blesku Andrea Pomeje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám