Hlavní obsah
Článek

Řadu měsíců o sobě nedal vůbec vědět. Mikolas Josef (28) smazal své účty na sociálních sítích, kde byl do té doby velmi aktivní, vyhýbal se společenským akcím a koncertování. Na začátku září pak zpěvák přiznal, že ho trápily psychické problémy.

„Mám klinickou úzkost, která vyvrcholila na začátku letošního roku do stavu, kdy už jsem nemohl normálně fungovat,“ svěřil tehdy Mikolas s tím, že úzkostmi trpěl již od roku 2016 a jeho stav se postupně zhoršoval. Dokonce na tom byl tak špatně, že uvažoval o konci své kariéry.

Po šesti měsících, kdy se stáhnul a komunikoval jen s nejužší rodinou, se mu ale začalo opět dařit. Dokonce začal chodit do studia a nazpíval nový song. Píseň je reakcí na současnou složitou dobu a navazuje na Mikolasovo nedávné prohlášení. Je o odmítání neupřímných vztahů, odmítání falešného světa sociálních sítí, o bezmoci a složité situaci umělců v době, kdy je ohrožena jejich existence a nepřichází pro ně řešení.

„V době, kdy se musíme přizpůsobit a zastavit svoje koncerty, má smysl otevřít téma nelegálního stahování hudby i filmů, a podpořit tak vnímání hodnoty umění. V běžném obchodě taky zaplatím, za to, co si koupím,“ svěřil Mikolas k písni Lalalalalalalalalala, kterou vydává po svých psychických problémech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám