Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Loni na Eurovizi zazářil Mikolas Josef (28), který skončil šestý, letos má šanci na jeho úspěch navázat kapela Lake Malawi. Eurovize už zná desítku postupujících interpretů z prvního semifinále, český zástupce je mezi nimi.

V Tel Avivu se v úterý předvedlo 17 semifinalistů, z nichž deset postoupilo do sobotního finále. Kapela Lake Malawi na něm zazpívá skladbu Friend of a Friend. Jde teprve o třetí případ, kdy bude Česko ve finále. Kromě Mikolase Josefa se to v roce 2016 podařilo Gabriele Gunčíkové (30).

Lake Malawi - Friend of a Friend

A kdo se s Lake Malawi v hudební soutěži utká? Eurovize potěší nejen uši, ale také oči. Z prvního semifinále postoupily dámy, jejichž přednostmi není jen hlas. K vidění bude Katerine Duska (Řecko), ZENA (Bělorusko), Nevena Božović (Srbsko), Kate Miller-Heidke (Austrálie) či Tamta (Kypr).

O nejbizarnější podívanou se zajisté postará sestava Hatari z Islandu, která by obstála v erotickém klubu pro fetišisty.

Dalších deset postupujících vzejde z druhého semifinále. K nim se v sobotu připojí zástupci zakladatelské pětky (Velká Británie, Španělsko, Itálie, Francie a Německo) i interpret z pořádajícího Izraele.

Kdo má šanci uspět v Eurovizi?
Nevena Božović (Srbsko)
10,6 %
Serhat (San Marino)
2,2 %
Hatari (Island)
5,8 %
Katerine Duska (Řecko)
1,8 %
Victor Crone (Estonsko)
3,5 %
Lake Malawi (Česká republika)
53,5 %
Tamta (Kypr)
4 %
Zala Kralj & Gašper Šantl (Slovinsko)
1,3 %
ZENA (Bělorusko)
9,7 %
Kate Miller-Heidke (Austrálie)
7,6 %
Celkem hlasovalo 226 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám