Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

A postup do finále je doma! Naděje i přání českých fanoušků Eurovize se dnes zhmotnily. Zástupce České republiky Mikolas Josef (22) se s vlastní písní Lie To Me probojoval do finále soutěže, jejíž historie se začala psát v roce 1956 a je jednoznačně nejsledovanější hudební událostí v Evropě.

První semifinále soutěže Eurovision Song Contest, která se letos koná v portugalském Lisabonu, naservírovalo divákům celkem devatenáct hudebních vystoupení. Mikolas Josef šel na řadu jako pátý.

Všechny fandy, podporovatele i team z České televize Mikolas Josef vystrašil zraněním, které ho po příletu do Lisabonu dostalo do nemocnice. V dnešním semifinále však Mikolas předvedl jistý pěvecký výkon. Nedávné zdravotní trable nebyly znát ani na jeho choreografii.

„Před vystoupením nervozita pochopitelně byla, ale to je normální. Asi je to i potřeba, aby člověku naběhl adrenalin a dal do toho všechno,“ svěřil Super.cz Mikolas své pocity bezprostředně po svém výstupu.

„Ten pocit je nepopsatelný. Děkuji celému týmu za skvěle odvedenou práci,“ dodal dvaadvacetiletý mladík, který je blíže svému snu.

Když se Miki dozvěděl, že postoupil, přišla euforie. „Je to neuvěřitelné. Všichni jsme doufali. A je to tam," raduje se.

„Je to opravdu první český kandidát, který má šanci na úspěch, a troufám si říct, že ho vidím na stupni vítězů,“ svěřil Libor Bouček, který celý přenos komentoval. Uvidíme, zda se s ním ztotožní i hlasující diváci finálového večera. Živý přenos finále z Eurovize poběží v sobotu 12. května od 21 hodin na ČT1.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám