Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První zkoušení nového muzikálu Biograf láska s hity Hany Zagorové (†75) už mají v divadle Kalich za sebou a všichni se těší na zářijovou premiéru. Za tím, aby muzikál dostal příběh, stojí spisovatelka Uljana Donátová, nad níž si vzal patronát jeden z našich nejúspěšnějších autorů Michal Viewegh (62).

"Nebylo to tak, že by mi stál za zády a kontroloval mě. Byl velice laskav, četl jednu z prvních verzí scénáře, nějakým způsobem jsme si o tom povídali, ale od producentů jsem měla v příběhu volnou ruku. Takže Michal je spíš takovým patronem celého projektu, i když mi stejně jako producenti nebo paní Zagorová dal nějaké připomínky," upřesnila.

A co na příběh říkala sama Hana Zagorová? "Když jsme se setkaly, četla jednu z dřívějších verzí scénáře a musím říct, že mi dala velice užitečné rady. Říkala, že s mými ženskými postavami je naprosto v pohodě, ale měla bych více posílit mužské charaktery. A měla naprostou pravdu. Díky tomu, že jsem víc zapracovala na mužských hrdinech, dostal příběh nový náhled a víc humoru," řekla Super.cz spisovatelka, která je nadšená i z výběru zpěváků, kteří se rolí, jež vytvořila, ujmou.

Nebudou chybět známá jména jako Míša Tomešová, Roman Tomeš, Elis Ochmanová nebo Milan Peroutka.

Reklama

Další články

Načítám