Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V posledních letech trápily Michala Viewegha (62) vážné zdravotní problémy. Těžké období už ale naštěstí skončilo a nejznámějšímu českému spisovateli se daří v práci i soukromí. Největší radostí posledních měsíců se stal vnuk Vojtíšek, kterého porodila nejstarší dcera Michaela. Tu má z prvního manželství s bývalou manželkou Veronikou.

„Dědečkem jsem na plný úvazek. Dcerka Míša je na Sázavě s vnoučkem Vojtíškem,” radoval se na otevření restaurace na Občanské plovárně Viewegh. „Těšil jsem se na roli dědečka. Je to poprvé, kdy jsem v této roli a užívám si to,” dodává.

Do péče o miminko se spisovatel příliš nehrne, ale s nadšením vyráží s kočárkem do přírody. „Moje rodičovské aktivity se omezují na dcery v pubertě, kterým je dvanáct a čtrnáct. Vojtíška pochovám, ale to je vše,” říká spisovatel, který má s druhou bývalou ženou dcery Báru a Sáru.

Otec tří dcer mužský přírůstek do rodiny přivítal s nadšením. „My, co máme tři holky, jsme doufali, že vnuk nebude vnučka. Nejsem ten typ, který by ho učil lézt po stromě. Myslím, že do hospody ho ale vezmu,” usmívá se Michal Viewegh, který tři roky před šedesátkou nejspíš dalšího vlastního potomka neplánuje. „Mám tři dcery, to je takové hezké symbolické číslo, a nevím, jestli to budu ještě navyšovat.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám