Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Je skoro zázrak, že se mu ještě nic vážného nestalo! Herec Michal Suchánek (58) už přes rok na jevišti padá tak, že při troše smůly by mohl dopadnout velmi bledě. Z každého představení si odnáší boule, ale ne ty za ušima. Bolest je jeho nový kamarád!

Účinkuje totiž v muzikálu Ať žijí duchové!, v němž hraje ředitele školy. V jedné scéně sice pobaví zaplněné Kongresové centrum, ale doma aby měl kvůli tomu pomalu soukromou jednotku intenzivní péče.

Ve scéně totiž po požití prášků usíná uprostřed věty a žuchne sebou na zem. Doma si pak nestíhá počítat boule, modřiny a naraženiny.

Jedna z Černých kronik, Adéla Gondíková, Miluše Bittnerová nebo Dana Batulková, se o něj totiž pochopitelně starají jen na jevišti, doma už si líže rány sám.

„Ublížím si pokaždé. Pokaždé! Moje paragymnastická exhibice lidí baví, jen je škoda, že v sále nejsou rozhodčí, dostal bych vysoké známky,“ vtipkuje Michal.

Do muzikálu se dostal vlastně náhodou. Na casting šla jeho dcera Berenika, proto psal režiséru Antonínu Procházkovi, ať je na ni hodný.

„Odepsal mi, jestli v tom nechci také hrát. A protože jsme s Berenikou mohli být poprvé spolu a poprvé s Tondou Procházkou, navíc písníčky Svěráka a Uhlíře u nás hrály od dětství, skončil jsem jako ředitel na jevišti Kongresového centra,“ vysvětlil Suchánek, kterého s dalšími hvězdnými kolegy čeká už začátkem listopadu derniéra. Do té doby odehrají ještě posledních zhruba dvacet představení.

Reklama

Další články

Načítám