Hlavní obsah
Článek

Komik Ruda z Ostravy (48) nemá respekt před ničím. Ani před takovými talenty, jako jsou členové třinecké kapely Charlie Straight. Ve svém posledním kousku se totiž rozhodl, že do češtiny přeloží text písničky School Beauty Queen a narazil hnedka u názvu písničky. Podle Rudy je to totiž Kočka z učňáku.

Moderátor Frekvence 1 Ruda z Ostravy se nově pasoval do role hudebního mecenáše. Rozhodl se pomoci na výsluní krajanům z indierockové kapely Charlie Straight, kteří zpívají anglicky, a tak mají problém se masově prosadit.

„Tuž z Třinca do Ostravy je to kusek, no ni? A ja chcu tych borcu z Čarli Strejt podpořit. Děcka, dyť oni už dostali tři ty Anděly! To nimá ani Goťťak! A příští týden startujou podzimní šňůru jak sviňa. A vite, že to beje teprve jejich druhé turne v kuse? Přitom koncertu už hrali 300 nebo 400 nebo aj vic,“ chválí kapelu známý Ostravák.

Dabing videoklipu si Ruda očividně užívá, místy ho zastavuje a divákům vysvětluje či doplňuje informace pro oči běžně skryté. „Včil se děcka podívejte, to je ta kočka z učňáku. O tutej děvuše je celej song. A včil se do něj zamiloval,“ říká například v jednu chvíli Ruda během překladu klipu.

Kluci z kapely se ale na Rudu za jeho zprznění jejich díla nezlobí. Naopak jsou rádi, že se snaží zvýšit jejich popularitu. „Rudova angličtina ještě potřebuje trošinku dopilovat,“ směje se zpěvák kapely Albert Černý a dodává, že je videem vážně překvapil. „Jsme moc rádi, že nám Ruda fandí, i když to asi není náš typický fanoušek,“ dodávají jednohlasně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám