Hlavní obsah
Článek

Populární komik Ruda z Ostravy, vlastním jménem Michal Kavalčík, (48) neví, co je to strach. Své okolí o tom přesvědčil nedávno, když se rozhodl skočit padákem. A jelikož Ruda není troškař, rozhodl se, že se bude v nadmořské výšce čtyři tisíce metrů nad mořem natáčet vlastním mobilem.

„Byl to úlet. Rozhodnout se mi trvalo asi půl vteřiny, protože mám rád adrenalin, ale musím přiznat, že jsem se dost bál. Hlavně první dvě vteřiny po seskoku, když jsem padal volným pádem,“ svěřil se Super.cz slavný obyvatel Ostravy. A Ruda neskákal sám. Přesvědčil dokonce svou přítelkyni Veroniku Novou, aby se do tohoto bláznivého kousku zapojila.

„Verču jsem musel přemlouvat, nakonec ale byla ráda, že se mi to povedlo. Je to neuvěřitelný zážitek. Letěli jsme padesát pět vteřin volným pádem a dosáhli jsme rychlosti až 218 kilometrů za hodinu. Nejhorší na tom bylo, že jsem na pět minut svěřil svůj život do rukou cizího člověka. Martin Dašek je ale natolik zkušený parašutista, že jsem se ani na vteřinu nebál,“ vysvětlil Ruda.

Ten se navíc do skákání padákem a hlavně do volného pádu natolik zamiloval, že se rozhodl, že bude skákat pětkrát ročně. Dokonce chce věnovat skok i několika svým skalním fanouškům. „Budu nabízet ve své show na Frekvenci 1 několik tandemových seskoků v Mostě, kde jsem skákal i já. Lide budou moct telefonovat do mého pořadu Rubej s Rudou a soutěžit o zážitek na celý život,“ dodal Ruda, který brzy dokonce zveřejní několika minutový záznam ze svého šíleného seskoku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám