Hlavní obsah
Článek

Kdo by tušil, že z chlapečka narozeného v Českém Těšíně vyroste takový fenomén? Divoch na fotce se vyprofiloval nejen jako herec, zpěvák a moderátor, ale také jako svébytný bavič, jakých se moc nerodí. Jen v soukromém životě mu pšenka moc nekvete.

Z bývalého vztahu má  Michal Kavalčík (48) osmiletého syna Alexe, na začátku roku se rozešel s herečkou Veronikou Novou. Možná za to může i to, že je narozený ve znamení Blíženců.

Michal Kavalčík vystudoval Ostravskou konzervatoř, vystupoval v divadlech v Ostravě, Českém Těšíně a v Liberci. Účinkoval v muzikálech Dracula, Evita, Hamlet a Krysař, má hlavní roli v muzikálu Cikáni jdou do nebe. Všechny projekty ale úspěšné nebyly. Kavalčík byl jedním z těch, ktěří naskočili do muzikálu Naháči, který velmi rychle skončil.

Už od osmnácti pracuje také jako rozhlasový moderátor. Začínal na stanicích Morava, Hrad, Euro-K, City, Blaník a Bonton, nyní je hvězdou Frekvence 1. Do povědomí široké veřejnosti se dostal pomocí pořadů Na stojáka a X Factor pod přezdívkou Ruda z Ostravy. K tomu neodmyslitelně patřily oční linky, které mají navodit uhelný prach zažraný do očí horníků, o němž psával už Petr Bezruč.

S Martinou Pártlovou vytvořil hudební klipy Markéta, parodii na píseň Falling Slowly, a Ostrava, který paroduje píseň Empire State of Mind od Jay-Zho a Aliciy Keys. Ten se stal během 2 týdnů s 1 750 000 zhlédnutími nejsledovanějším videoklipem všech dob českého internetu. Následoval klip Veřejný nepřítel, jenž je parodií na klip slovenského rappera Rytmuse.

Nyní uvádí i nový společenský pořad na TV Óčku a v televizi Nova se objevuje v seriálu První krok. Kromě toho stihl napsat i fiktivní autobiografii svého alter ega Rudy z Ostravy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám