Hlavní obsah
Článek

Česká televize v pondělí odvysílala první díl nového kriminálního seriálu, na němž přes rok pracoval režisér Filip Renč (58). Do hlavních rolí čtveřice kriminalistů z brněnského policejního oddělení byli obsazeni Jitka Čvančarová (46), Jiří Dvořák (57), Petra Bučková a Michal Isteník (40). Diváci se zatím staví k seriálu rozporuplně, rozebírají zejména výkony herců.

Právě poslední jmenovaný podle ohlasů dojem divákům nejvíc kazil svým hlasem. Hlas Michala Isteníka, který nikomu nevadil v seriálu Most!, kde ztvárňoval majitele hospody Edu, iritoval opravdu velké množství lidí.

"Dějová linka asi dobrý, ale kamera divná a casting ještě divnější. Mutující Isteník, šedivá seniorka Švandová a drsná policistka Čvančarová mi prostě přijdou nepřirození," míní jeden z prvních. "Teď už opravdu kriminalistu může hrát každý, když kriminalistku hraje Jitka Čvančarová (nic ve zlém) a proč má divný hlas Michal Isteník? A Jiří Dvořák super (to je jistota)," doplňuje další.

"Nemohla jsem se soustředit na děj. Pořád jsem číhala, až zase promluví Michal Isteník. Nejdřív jsem si myslela, že blbě slyším a pak už jsme se museli smát vždycky, když promluvil," nenechal herec chladnou ani další divačku. "Bohužel hlas Michala Isteníka degradoval úplně všechno, chvilkama parodie," míní jiný divák.

Mnoha pochval se nedočkala ani Jitka Čvančarová. "J. Čvančarová se na roli nehodí, se svými proporcemi působí směšně. Postavy jsou opsané z jiných kriminálek. F. Renč už na to nemá, určitě ne na toto téma," zhodnotil jeden z diváků. "Čvančarové za mě role nesedí ani stylizace do drsné majorky. Zbytečná hrubost," kritizuje jiný. "Tak nějak mi tam Jitka Čvančarová nesedí, mám ji radši v jiných rolích. Dvořák skvělý jako vždy," zaznělo smířlivěji.

Většina se ovšem shodla na tom, že budou sledovat i další díly a pokud zaujmou dějem, na představitele hlavních rolí si pravděpodobně zvyknou. Ostatně mnoho alternativních programů, jak trávit večery během zákazu vycházení jinak než u televize, v současné době není. A podle nás kriminálka rozhodně špatná nebyla.

Líbila se vám nová kriminálka Hlava Medúzy?
Ano
33,5 %
Ne
49,2 %
Neviděl(a) jsem
17,3 %
Celkem hlasovalo 46651 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám