Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na derniéru muzikálu Lucie aneb Větší než malé množství lásky se do Hudebního divadla v Karlíně přišla podívat i část kapely Lucie, z jejíchž hitů je dílo složeno. Petr Břetislav Chovanec alias P.B.Ch. sice seděl v hledišti, ale na děkovačku nedorazil. Popovídali jsme si tedy aspoň s Michalem Dvořákem (58).

"Petr je plachý, takže zůstal nahoře v hledišti. A jsme v plných přípravách na koncerty k našemu třicetiletému výročí a kluci mají poslední volný víkend, protože příští týden už začínáme zkoušet. Takže David Koller i Robert Kodym (57) jsou mimo republiku a všechny moc pozdravovali. Budeme to mít náročné, zkoušky budou denně několik hodin," vysvětlil absenci kolegů Michal.

Zažertovali jsme, že po třiceti letech snad už zkoušet není nutné, vždyť musejí všechno umět. "To samozřejmě umíme, ale musíme se sehrát. Koncert není jen o hraní, ale musí se to nazkoušet se všemi technologiemi. Budou to opravdu velké koncerty, všechny budou open air. Údajně budeme hrát jako první česká kapela v Edenu, kam se vejde třicet tisíc lidí. Tak to musí šlapat," tak trochu zapomněl na to, že v na pražském Edenu hráli i Kabáti.

Vrátili jsme se i ke kauze, kdy jiného kolegu, Richarda Krajča (46), Michal Dvořák na svém facebookovém profilu označil za zloprcka. "Ten pán je mi trošku volnej. Stalo se to, že mi byl z mého soukromého profilu tak trochu ukradený status, kde jsem s kamarády hodnotil situaci. Média to převzala a vznikl takový systém padající informace, kdybych to měl nazvat slušně. Docela mě mrzí, že jsem mu nechtěně udělal reklamu. Nerad bych o tom mluvil, protože si myslím, že to za to nestojí," uvedl Michal.

Tak jsme se tedy ještě vrátili k derniéře muzikálu Lucie, která musí v Hudebním divadle v Karlíně po třech úspěšných letech postoupit místo dalším projektům. "Věřím, že ta derniéra není na furt a muzikál se určitě vrátí," míní. Napadlo nás, zda nebyli osloveni z jiných divadel, eventuálně i ze Slovenska, kde je Lucie také populární.

"Úvahy i tímhle směrem tu jsou. Uvažovali jsme i o tom, že by se dal muzikál uvádět i v jiném, netradičním prostředí. Ten muzikál se strašně povedl a tímto bych chtěl poděkovat autorovi libreta Tomáši Belkovi, který uchopil a spojil texty do úžasného literárního díla, které se mi strašně líbí. I v kapele jsme se bavili o tom, že to opravdu skvěle vystihl," uzavřel Dvořák.

Reklama

Další články

Načítám