Hlavní obsah
Článek

Zpěváka, hitmakera a hudebního producenta Michala Davida (63) čeká letos v červenci životní jubileum. Oslava jeho 60. narozenin měla proběhnout v červnu v O2 areně v Praze. Vzhledem ke koronaviru a nařízení vlády ale musel koncerty přesunout. Proběhnou v náhradních termínech 29. a 30. září.

„Nebudu Vám říkat, že mě to nemrzí. Ale zdraví nás všech je teď opravdu priorita. Nedá se nic dělat. Koncerty jsme úplně zrušit nechtěli, tak jsme je přesunuli na podzim. Doufám, že v této době už se všichni sejdeme bez roušek a v dobré náladě," věří.

Jeho koncerty vždycky doprovázejí české či zahraniční hvězdy. Letos jako hlavního hosta pozval americkou skupinu Village People, kterou všichni znají především díky hitu YMCA, italskou skupinu DaMiChi s Chiarou Grill a Davidem Mattiolim, z českých pak např. Lucii Vondráčkovou. Moderovat bude Leoš Mareš, na afterparty zahraje DJ Andrea Pomeje.

Stejně jako řada ostatních zpěváků se i Michal David snaží v této nelehké době pomáhat a zlepšovat náladu svým zpěvem. V posledních 14 dnech absolvoval 2 vystoupení v menších domovech pro seniory či v domovech se sociální péčí – tzv. koncerty do oken. Samozřejmě v bezpečném odstupu od všech posluchačů.

„Moc si tato malá vystoupení užívám. Když vidím rozzářené tváře těch babiček a dědečků, které už třeba měsíc nikdo nenavštívil, o to víc si uvědomuji potřebu tato vystoupení realizovat. Ten sociální kontakt je opravdu důležitý, a pokud mohu aspoň takto přiložit ruku k dílu, má to smysl,” dodává zpěvák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám