Hlavní obsah
Článek

Situace kolem koronaviru se rychle vyvíjí. Vláda nařídila řadu tvrdých opatření s tím, že stále apelují na lidi, aby před šířením nemoci chránili nejen sebe, ale i okolí. Do toho se nyní pustily také známé tváře. A zatímco před pár dny by si roušku nebo respirátor vzal jen málokdo, české celebrity nyní na sociální síti nabádají k jejímu nošení.

Mezi prvními si na sociální síť umístila snímek v respirátoru herečka Yvetta Blanarovičová (60) s tím, že se tak chrání během nákupů, které šla dělat pro maminku. Zaskočily ji však pohledy ostatních. S podobnou situací se setkala i modelka Eva Čerešňáková (37), která bez ochranných pomůcek už nevyráží ven. „Chráníme tím především sami sebe a naše nejbližší. A je hlavně na nás a našem zodpovědném či nezodpovědném přístupu, jak dlouho a jak intenzivně se virus bude šířit,“ svěřila se pro Super.cz Eva.

A nebyla jediná, kdo se v roušce nebo respirátoru vyfotil. Na instagram umístila fotku také topmodelka Michaela Kociánová (35), hudebnice Terezie Kovalová, herec Lukáš Hejlík (44) nebo zpěvák Petr Janda (81). Na natáčení byla v roušce také herečka Jitka Čvančarová (46). „Pracujeme, snažíme se odpovědně k ostatním, k sobě. Respirátory nejsou, nemáme,“ napsala si na sociální síť herečka a upozornila na jeden z největších problému, se kterým se potýkáme.

Nedostatek ochranných roušek se tak začala řada lidí řešit tím, že si ochranné pomůcky začali šít doma. Udělala to tak například manželka moderátora České televize Vojtěcha Bernatského (49), která je ušila pro celou rodinu. Vedle toho módní návrhářka Kateřina Geislerová, návrhář Miroslav Bárta nebo muzikálový zpěvák Laco Hudec se vrhli do šití pro ostatní a zcela zdarma. Podívejte se v naší galerii, kdo už chodí v roušce.

Reklama

Další články

Načítám