Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Pouhý týden po vyhlášení Miss World byla korunovaná i nová Miss Universe. Nejkrásnější dívkou rovnou celého vesmíru se stala dvaadvacetiletá Jihoafričanka Demi-Leigh Nel-Peters.

Po úspěchu indické krásky Manushi Chhillar na Miss World došlo k ocenění afrického půvabu. Absolventka ekonomické školy porazila zbývajících 91 soutěžících včetně Češky Michaely Habáňové (27) a nasadila si korunku jako nová Miss Universe. Druhá skončila Davina Bennett z Jamajky a třetí Laura González z Kolumbie. Z Evropanek se mezi finální desítku probojovala jen reprezentantka Španělska.

Jihoafrická republika se nejkrásnější dívkou vesmíru pyšní už podruhé. V roce 1978 titul Miss Universe získala Margaret Gardiner. Demi-Leigh v americkém Las Vegas zabodovala především při promenádě v plavkách. Na její snědé pokožce krásně vynikly žluté bikiny.

Nová Miss Universe kromě krásy disponuje i odvahou. Poté, co byla letos v červnu na předměstí Johannesburgu přepadena třemi ozbrojenými muži, zahájila trénink sebeobrany a věří, že by se v podobné situaci dokázala ubránit. Svým bojem proti násilí páchanému na ženách motivovala další soutěžící.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám