Hlavní obsah
Článek

K muzice inklinovaly jako dcery hudebníka od dětství všechny. Nejznámější ze šestice sester Mátlových jsou ovšem Tereza Mátlová (48) a Kateřina Mátlová, která používá umělecký pseudonym Kate Matl (44). Stále známější sopranistkou se ale stává i jejich mladší sestra Markéta.

Tereza Mátlová, která je partnerkou producenta Františka Janečka (79) a má s ním osmiletou dceru Emily, zpívala v muzikálech, jež produkoval, naposledy ve Fantomovi opery. V připravovaném Plesu upírů, který se bude uvádět v GoJa Music Hall od 12. února, pro ni nebylo místo. Věnuje se tedy nyní především opeře a ocitla se i v širších nominacích na cenu Thálie. Kateřina Mátlová zase uspěla i v zahraničí, už několik let vystupuje mj. s DJ Bobem a koncertovat bude i na silvestra v Berlíně u Braniborské brány.

Markéta, kterou jsme potkali na rozlévání polévky na Václavském náměstí, mimochodem společně se zpěvačkou Michaelou Gemrotovu (38), která si ve zmíněném Plesu upírů zazpívá hlavní ženskou roli, se věnuje stále opernímu zpěvu. Úspěch sklízí nejen na českých pódiích, ale i na zahraničních scénách a nesmírné oblibě se těší zejména v Itálii, Německu, Rusku a u náročných asijských posluchačů v Číně a Japonsku.

Vystupuje také s výjimečným seskupením SMS* project /Special Music Style/, které tvoří spolu s houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným a aranžérem Jiřím Škorpíkem. A stejně jako její sestry je to krásná blondýnka.

Reklama

Další články

Načítám