Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po dlouhé době trávila den s přítelem, houslistou Sašou Sopkou, ale nemohla si pomoct, aby ho trochu neprovokovala. Krásná představitelka Christine Michaela Gemrotová (38) z muzikálu Fantom opery vyrazila na vernisáž kontroverzních děl španělského výtvarníka Emilia Fornielese. Ten sice portrétoval i španělského krále Filipa VI., ale v Praze se vystavovaly hlavně jeho akty.

A protože objektem na obrazech, kde nebývá pouze jedno nahé tělo, ale i mnohem víc, je i sám autor, Míša si jej mohla prohlédnout, jak vypadá bez oblečení, i když na vernisáž se Emilio, který byl velmi vstřícný a kontaktní i k hostům výstavy, samozřejmě oblékl. "Tyhle tmavé typy se mi líbí. Třeba by mě také namaloval," laškovala Gemrotová poté, co se s autorkou erotických románů i básní Sylvou Lauerovou s malířem vyfotila. Její houslista naštěstí také není zrovna albín, tak by mohl být klidný.

Díla Emilia Fornielese, který je slavný nejen v rodném Španělsku, kde kromě krále portrétoval například nositele Nobelovy ceny za literaturu Josého Saramaga, a vystavil i velkoplošné portréty Roberta Redforda a Paula Newmana, si přišli do prostor hotelu na pražské Zvonařce prohlédnout i další známé tváře jako Jaroslav Svěcený nebo Ladislav Špaček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám