Hlavní obsah
Článek

Známe ji hlavně jako moderátorku předpovědi o počasí. Michaela Dolinová (60) se ale už nějaký ten pátek jako rosnička neživí. Kromě toho, že ji můžete vídat v několika hrách v pražském Divadle Metro, se například věnuje i dětské tvorbě. Právě s Milanem Duchkem s Láďou Ondřejem hrají několik představení, která jsou také edukativní, ale velmi zábavná.

„Doba je složitá a nikdo neví, co a jak bude. Ale když to jen trochu jde, jedeme rádi i stovky kilometrů jen proto, abychom lidi pobavili. To je i náš cíl,“ říká bývalá televizní rosnička.

Míša se mimo jiné věnuje i kantorské práci, učí na Mezinárodní konzervatoři Praha. A to není všechno, její profesní rejstřík je skutečně široký. Letos na jaře a v létě prováděla například na zámku Zákupy na Českolipsku, kde má také chalupu.

„S panem kastelánem jsme se domlouvali na spolupráci už v dubnu s tím, že vrcholila krize s chřipkou a já si říkala, zda s naším divadlem budeme ještě na podzim vůbec hrát. Situace byla opravdu beznadějná. Řekla jsem si, že se musím věnovat něčemu, co má k mé profesi blízko a bude fungovat o prázdninách. Já jsem člověk aktivní, umřu, když nepracuji,“ říká Dolinová a jedním dechem dodává: „Nápad, a dokonce i nabídku na provázení jsem už kdysi dostala, ale nikdy jsem nedala 14 dní v kuse jako teď.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám