Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po dlouhých třinácti letech americká policie odtajnila informace z vyšetřování provedeného na ranči Michaela Jacksona (†50) Neverland. V listopadu 2003 došlo ve zpěvákově nepřítomnosti k jeho prohledání sedmdesátkou policistů. V Jacksonově ložnici a v koupelnách bylo nalezeno celkem sedm kolekcí kompromitujícího materiálu plného nahých chlapců v dětském či dospívajícím věku.

K prohledání nemovitosti došlo v době, kdy byl Jackson obviněn z pohlavního zneužívání třináctiletého chlapce Gavina Arviza, jenž porazil rakovinu, a stejně starého Jordana Chandlera. O dva roky později již čelil obvinění v sedmi bodech z pohlavního zneužívání dítěte a ve dvou bodech z podávání omamných látek nezletilému. V mediálně sledovaném procesu byl zpěvák nakonec zproštěn obvinění a došlo k mimosoudnímu vyrovnání.

„Měl také nechutnou a zvrácenou sbírku zobrazující týrání dětí, dospělé s dětmi bez oblečení a sadomasochismus,“ stálo ve zprávě jednoho z vyšetřovatelů. Podobné materiály se podle okresního žalobce ze Santa Barbary Rona Zonena mohou využívat k tomu, aby dítě ztratilo zábrany.

Jedna z nalezených kolekcí snímků pocházela i od homosexuálního německého fotografa Wilhelma von Gloedena, jemuž stáli na přelomu 19. a 20. století modelem převážně chlapci pubescentního věku. Značnou část svého uměleckého života strávil v italské oblasti Taormina, z níž učinil svou přítomností turistickou destinaci, kterou si oblíbila i řada celebrit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám