Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Michael Foret (37) je další z českých umělců, který řeší krádež účtů na sociálních sítích. Podobnou zkušenost z poslední doby má například Václav Noid Bárta. V případě Foreta přitom nešlo pouze o ztrátu profilů a potažmo followerů, ale přišel i o nemalou částku peněz. Škody jdou do desítek tisíc korun a věc je v rukou policie.

„Jelikož jsem měl na facebookovém účtu napojený i ten instagramový včetně fanouškovského, veškerý dosavadní obsah je nenávratně pryč. Vše řeším se svým advokátem, policií i bankou, neboť se mi hackeři napojili i na bankovní kartu a z účtu vybrali přes 60 tisíc,“ řekl Super.cz Foret.

Toho tak zloděj během chvíle připravil o peníze, několik let práce a také vzpomínky. Co se sociálních sítí týče, začíná zpěvák od nuly. Pro fanoušky už založil nový profil michael_foret_official.

„Mějte se hezky, mějte minimum podobných starostí a buďte na sociálních sítích obezřetní! A buďte zdraví,“ vzkázal zpěvák fanouškům u fotky se synem Timem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Během pár sekund zmizelo několik let práce. Zmizelo spousta krásných fotek a ještě hezčích vzpomínek. Zmizelo spousta let budování instagramovýho a FB profilu a kanálu skrze který jsem efektivně komunikoval nejen se zhruba patnácti tisíci fanoušky, ale také s přáteli. Hodně pro mě důležitých kontaktů, nejen pro práci, je nenávratně pryč. A i když se to může zdát jako blbost a dost možná maličkost, zamrzí to. V neposlední řadě mi taky z účtu zmizelo několik desítek tisíc korun, což se samozřejmě teď v dobách pandemie hodí. Jakto? Protože mi před pár dny hackeři napadli mé profily a účty, a to i přes maximální zabezpečení. A jelikož šlo o někoho hodně zdatného, zákrok FB byl nekompromisní. Byl radikální a nevratný. A co já? Věci už řeší policie, kriminálka, banky a můj právník. Já se snažím být v klidu - nejde přece o život. Máme krásné a zdravé děti, máme lásku. A někdy začít od nuly je vlastně v pořádku. Vzduch je čistší a voda průzračnější. Takže vás vítám na svém novém profilu a tohle je moje první fotka z dneška, kterou fotila moje milovaná žena. Prý jsme tu oba sexy. Mějte se hezky, mějte minimum podobných starostí a buďte na sociálních sítích obezřetní! A buďte zdraví ✨Váš MF. #novy #start #zacatek #od #nuly #michaelforet #instagram #facebook #zdravim #ted #uz #si #vas #nenecham #ukrast #ja #a #timforet #new #start #welcome #to #my #new #profile #profilepictures #fallowme #if #you #want #proud #dad

Příspěvek sdílený ᗰ I ᑕ ᕼ ᗩE ᒪ ᖴ O ᖇ E T (@michael_foret_official), Kvě 4, 2020 v 10:09 PDT

„Zmizela spousta let budování instagramovýho a FB profilu a kanálu, skrze který jsem efektivně komunikoval nejen se zhruba patnácti tisíci fanoušky, ale také s přáteli. Hodně pro mě důležitých kontaktů, nejen pro práci, je nenávratně pryč. A i když se to může zdát jako blbost a dost možná maličkost, zamrzí to,“ uvedl Foret.

Navzdory okolnostem, nepříjemným o to víc v době pandemie, kdy umělci přišli o výdělky, se ale snaží zůstat v klidu. „Nejde přece o život. Máme krásné a zdravé děti, máme lásku. A někdy začít od nuly je vlastně v pořádku,“ dodal zpěvák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám