Hlavní obsah
Článek

Herečka Vlastina Svátková (42) si před časem zahrála v klipu k písni Easily zpěváka, který si říká MikAel. Natočila jej na jaře. Ale až nyní se ukazuje, kdo je oním tajemným MikAelem.

Jedná se o umělecko-hudební projekt, nebo, chcete-li, alter ego zpěváka Michaela Foreta (37), který si ze všech tak trochu vystřelil. Ani v rádiu zprvu nevěděli, kdo je ten třicetiletý zpěvák a producent, který za písní stojí.

Co Foreta vedlo k tomuto hudebnímu počinu?

„Rozhodl jsem se vytvořit jiný prostor. Prostor, ve kterém budu k lidem mluvit především skrze hudbu. Nikoli skrze nějakou historii nebo škatulku. Umění má nekonečně mnoho podob a já chci, aby posluchač byl co nejméně ovlivněn předsudky a balastem okolo,“ řekl Super.cz Michael. Jinými slovy se chtěl vymanit z kolonek „muzikálový zpěvák“ či „finalista Superstar“, skrze které na něj někteří lidé pohlíží, což je ne vždy ku prospěchu věci. A evidentně se mu to povedlo.

Nabízí se otázka, zda jméno Michael Foret docela zmizí z programů letních slavností a festivalů a z českého hudebního šoubyznysu vůbec. Nikoli, oba hudební projekty, tedy jak MikAel, tak i Michael Foret a jeho kapela, budou fungovat souběžně. „Nevylučuje se to,“ říká interpret.

Easily je skladba z připravovaného alba Easy, které má vyjít na přelomu léta a podzimu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám