Hlavní obsah
Článek

Hereckou kariéru zahájil ještě předtím, než stříbrné plátno ovládla Marilyn Monroe (†36), ale pořád je rád středem pozornosti. Kirk Douglas předčasně oslavil své sté narozeniny po boku Anne (86), která je jeho manželkou už od roku 1954.

Vitální stařík si nenechal ujít výročí nadace Motion Picture and Television Fund, která byla založena až pět let po jeho narození. Kirk a jeho žena patří ke stálým podporovatelům organizace, jejímž cílem je zajištění důstojného stáří bývalým pracovníkům filmového průmyslu. Společně už bohulibému projektu přispěli více než 40 miliónů dolarů.

Na slavnostním gala večeru samozřejmě nechyběl Kirkův neméně slavný syn Michael Douglas (79), pro něhož byl otec vždy velkým vzorem. Úctu chová i k Anne, přestože jeho biologickou matkou byla Kirkova exmanželka Diana. „Vždycky jsem jej chtěl vidět jako doktora nebo právníka, ale už jsem mu to odpustil, je to dobrý herec,“ zažertovala hollywoodská legenda, která 9. prosince oslaví století své existence.

Kirk Douglas byl na vrcholu kariéry v 50. letech, kdy se dočkal tří oscarových nominací za filmy Champion, Město iluzí a Žízeň po životě. Americká filmová akademie jej však ocenila až v roce 1996, kdy mu udělila čestnou cenu, jejíž obdobu získal už o 26 let dříve na Zlatých glóbech. Naprosto ikonická se pro něj stala role revoltujícího otroka v historickém velkofilmu Spartakus z roku 1960. V dramatu Tak to chodí z roku 2003 se před kamerou postavil společně se svým synem Michaelem i vnukem Cameronem.

Reklama

Další články

Načítám