Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Hollywoodský herec Michael Douglas (79) už dávno patří k filmovým veteránům, ale nejspíš má před sebou ještě dlouhý život. Jeho tatínek Kirk Douglas (97) je totiž i v požehnaném věku plný elánu.

Michael Douglas předloni překonal boj s rakovinou a s velkou slávou se vrátil k herectví. V nejtěžších chvílích mu byl jeho sedmadevadesátiletý otec velkou oporou. Kirk je totiž proslulý tím, že žertuje o smrti, a ta se mu nejspíš vyhýbá širokým obloukem. Vitální stařík je stále v dobré formě a vypadá to, že jednou bude vypadat jako bratr svého stejně slavného syna.

Douglasovi si v Los Angeles vyrazili na společný oběd do restaurace a Kirk rozhodně nepůsobil jako v posledním tažení. Na všechny hosty se neustále usmíval a od syna si nechal pomoci jen při cestě k autu, kdy jej využil jako oporu.

Kirk Douglas je žijící legendou Hollywoodu a pamětníkem několika dekád filmového průmyslu. Potomek ruských přistěhovalců se v USA vypracoval v hereckou hvězdu a od 40. let předváděl v kinech svůj talent. Nejslavnější roli ztvárnil v legendárním dramatu z dob starověkého Říma Spartakus z roku 1960. V té době už měl na kontě tři oscarové nominace.

Michael Douglas je jedním ze čtyř Kirkových synů, které si pořídil během dvou manželství. Ve filmové branži zůstali i jeho další potomci. Joel (67) a Peter (58) se věnují produkci a Eric, který v roce 2004 zemřel ve věku 46 let, byl hercem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám