Hlavní obsah
Článek

Herečka Meryl Streep (74) patří k dámám, které se umí dokonale proměnit v nejrůznější typy osobností. K jejím vrcholným hereckým výkonům bezesporu patří například skvělé ztvárnění legendární britské premiérky Margaret Thatcher ve snímku Železná lady.

Už ve čtvrtek míří do kin další film, ve kterém Meryl Streep naplno rozvine svůj nesporný herecký talent. V životopisné komedii Božská Florence si zahraje bohatou dámu Florence Foster Jenkins, jež společně se svým manželem a manažerem v jedné osobě jménem St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant) oblažuje městskou smetánku výběrem slavných operních árií.

Jediným nedostatkem jejích vystoupení je skutečnost, že Florence nejenže nedokáže udržet při zpěvu melodii, ale její hudební nadání a hlas jsou prostě příšerné. Takovouto drobnost ovšem dokáže dobrý milující manžel vyřešit. Bayfield udržuje svou Florence v přesvědčení, že její zpěv je přímo nadpozemsky krásný. A tak Florence vždy zpívá pro pečlivě vybrané a dobře zaplacené publikum či velmi loajální přátele.

Povzbuzena svými úspěchy se však Florence rozhodne splnit si celoživotní sen: vystupovat v Carnegie Hall. Bayfield, který ji láskyplně chrání před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí nejtěžší výzvě svého života.

Pro Hugha Granta (55) bylo velkou poctou zahrát si vedle takové herečky, jakou je Meryl Streep. „Na natáčení mě vždycky něco baví. Je dobré se v životě sem tam pustit do nějaké strašlivé výzvy, jinak člověk ustrne, a tohle do mé kategorie strašlivých výzev spadalo. Pokusit se udržet krok s Meryl Streep a nechat se režírovat Stephenem Frearsem, z toho jde celkem mráz po zádech. Myslím, že nakonec jsem si výzvu užil, a role Bayfielda se mi líbila. Byl fascinující,“ prozradil herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám