Hlavní obsah
Článek

Je to až neuvěřitelné, ale od uvedení písně Wannabe, která vyhoupla dívčí skupinu Spice Girls na výsluní, uběhlo už 25 let.

8. července 1996 vtrhla dívčí síla do britské hitparády, kde se na prvním místě držela celých sedm týdnů a o rok později si vysloužila na BRIT Awards ocenění za píseň roku. Zároveň se tehdy stalo Wannabe celosvětově nejprodávanějším singlem od dívčí skupiny.

Píseň byla napsána členkami Spice Girls, Mattem Rowem a Richardem Stannardem. Melanie C do písně přidala pověstné „zig-a-zig-ah.“

Dodnes je Wannabe jednou z nejhranějších písní z devadesátek, jak v roce 2020 uvedla streamovací společnost Spotify. Spice Girls společně naposled vystupovaly v roce 2019, kdy vyjely na vyprodané britské turné. Světové se kvůli pandemii zatím ani nezačalo plánovat. Dámy ovšem vystupují už jen ve čtyřech, protože Victoria Beckham (49) se rozhodla po pauze nevracet. Věnuje se své návrhářské práci a početné rodině.

Není ovšem jediná, kdo má doma potomky. Mel B (48) má děti tři, Geri Horner (51) dvě, Emma Bunton (48) také dvě a Mel C (47) jednu dceru. Kromě Victorie se ostatní členky hudbě věnují i nadále.

Jaký je váš nejoblíbenější hit od Spice Girls?
Wannabe
38,4 %
Who Do You Think You Are
3,2 %
Stop
2 %
2 Become 1
9,3 %
Say You'll Be There
2 %
Spice Up Your Life
3,8 %
Goodbye
1,5 %
Mama
5 %
Viva Forever
31,9 %
Too Much
1,5 %
Jiný
1,4 %
Celkem hlasovalo 7061 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám