Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nový dokument o mentálním zdraví dal princi Harrymu (39) možnost mluvit více o všech svých problémech, které ho od mládí provázejí. Po tragickém odchodu své matky spadl do alkoholu a drog, jak otevřeně uvedl.

„Byl jsem ochoten pít, brát drogy a zkoušet věci, díky nimž jsem dokázal potlačit své pocity,“ uvedl Harry, který prý nepil proto, že by si to užíval, ale chtěl tím něco maskovat.

„Bylo to, jako bych fungoval mimo své tělo, jen jsem tak chodil a dělal, co se ode mě očekávalo. Ukazoval jsem tak desetinu svých emocí, které projevovali všichni ostatní, a v duchu si říkal: Byla to moje máma a ty jsi ji nikdy ani nepotkal,“ rozpovídal se v rozhovoru princ.

V dokumentu Harry svěřil Oprah Winfrey i to, že jej trauma ze ztráty matky dovedlo až k úzkostem a několika panickým atakám, které proběhly mezi jeho 28. a 32. rokem života. „Vždy, když jsem oblékal oblek a uvazoval si kravatu, bylo to pro mě jako nasazování si určité role. Při pohledu do zrcadla nasadit herní obličej a šlo se. Ale ještě než jsem opustil dům jsem byl naprosto propocený,“ prozradil.

Princ také uvedl do spojitosti úmrtí své matky s myšlenkami na sebevraždu jeho ženy Meghan (42). „Rozhodla se se mnou sdílet své sebevražedné myšlenky i podrobnosti toho, jak si chtěla život vzít, ale zastavilo ji to, že by nebylo fér, abych přišel o další důležitou ženu ve svém životě poté, co se stalo s mojí matkou. Historie se tady opakuje. Moje matka byla až do smrti pronásledovaná, protože byla ve vztahu s někým, kdo není běloch. A podívejte se, co se zase stalo.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám