Hlavní obsah
Článek

Jedním z témat, o nichž byla řeč v rozhovoru vévody a vévodkyně ze Sussexu, Harryho (39) a Meghan (42), s Oprah Winfrey, byla svatba páru v roce 2018. Meghan uvedla, že velkolepá veselka, kterou sledovaly miliony lidí po celém světě, byla jen naoko a pár se vzal už tři dny před ní. Britská média nyní přišla s dokumentem, který slova Meghan vyvrací.

Pár si měl vyměnit sliby před arcibiskupem z Canterbury Justinem Welbym v zahradě v Nottinghamu. „Ráno jsem si zapnula muziku a snažila jsem se užít si to, jako by to byl můj velký den, ale oba jsme dobře věděli, že to ve skutečnosti náš den nebyl. Byl to den, který se naplánoval pro zbytek světa,“ řekla Meghan ve zmíněném interview.

Ne podle svatebního certifikátu, na němž je jako datum sňatku uveden 19. květen 2018. „Je mi líto, ale Meghan je očividně zmatená a evidentně dezinformovaná,“ cituje britský The Sun slova úředníka Stephena Bortona, který měl podle deníku dokument vydat.

„Speciální licence, kterou jsem pomohl sepsat, jim umožnila se vzít v kapli sv. Jiří ve Windsoru, což se stalo 19. května 2018, viděly to miliony lidí z celého světa a byla to oficiální svatba uznaná anglikánskou církví a zákonem,“ uvedl.

„Podle mě se stalo to, že si vyměnili sliby, které si možná napsali sami, jak je moderní, a řekli je před biskupem. Anebo, pravděpodobněji, šlo o nácvik,“ doplnil s tím, že pár se na zahradě domu v Nottinghamu vzít ani nemohl. „Je to neautorizované místo a nebyli tam svědkové. Nemůžete být oddáni jen ve třech lidech,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám