Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V neděli bylo odvysílané dlouho očekávané interview vévody (39) a vévodkyně (42) ze Sussexu s Oprah Winfrey. Už ukázky naznačovaly, že dojde na třaskavá témata. Meghan promluvila o rasismu nebo myšlenkách na sebevraždu, jimž čelila. S manželem Harrym objasnili, co vedlo k jejich odchodu z postu seniorních členů britské královské rodiny.

Myšlenky na sebevraždu Meghan přepadly kvůli pocitům osamělosti a také kvůli drobnohledu médií. Z rodiny prý necítila žádnou podporu a nemohla dál. „Věděla jsem, že když to neřeknu, tak to udělám. Prostě už jsem nechtěla žít,“ popsala vévodkyně pocity, s nimiž se svěřila manželovi.

Pomoci, o kterou v paláci žádala, se jí prý nedostalo. „Vyjadřovali mi sympatie s tím, že útoky jsou extrémní, ale ačkoliv jsem opravdu říkala, že se obávám o své duševní zdraví, uvedli, že pro mě nemohou nic udělat,“ tvrdí.

Šokující je také rasismus, jemuž Meghan a potažmo její tehdy ještě nenarozený syn Archie údajně čelili. Panovaly prý obavy, jak tmavá bude Archieho kůže. Harry tuto informaci potvrdil, ani jeden z nich ale nikoho nejmenoval.

Adresně naopak Harry mluvil o svém otci, princi Charlesovi. Poté, co vévoda a vévodkyně oznámili, že končí, prý synovi přestal brát telefony. Od té doby se jejich vztahy zlepšily, ale stále na nich musí pracovat, uvedl princ.

Královský korespondent BBC Jonny Dymond označil interview jako velmi poškozující pověst Buckinghamského paláce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám