Hlavní obsah
Článek

Vévoda (39) a vévodkyně (42) ze Sussexu ve středu na sociálních sítích zveřejnili vyjádření ohledně probíhající celosvětové koronavirové krize. Nabízejí podporu prostřednictvím sdílených informací a rad, které by mohly lidem v nastalé situaci ulehčit. Zpráva se nesetkala jen s kladným ohlasem, někteří lidé pár ostře kritizují.

„Žijeme v nejisté době. Teď se víc než když jindy vzájemně potřebujeme. V čase, který může působit děsivě, se potřebujeme kvůli pravdě, podpoře a zmírnění pocitu osamělosti,“ píší vévoda a vévodkyně.

Následně, jako mnoho dalších, vzdali hold všem, kteří v současnosti pracují na zmírnění následků, které s sebou krize přináší. „Naše ochota, jako lidí, čelit tváří v tvář tomu, co zažíváme s nemocí Covid-19, je ohromující,“ uvedli a vyzvali k empatii a laskavosti.

Zároveň napsali, že v následujících týdnech budou sdílet informace, které mohou pomoci v aktuální situaci, od sdílení fakt z „důvěryhodných zdrojů“ přes rady, jak se udržet ve zdraví, po tipy ohledně duševní pohody. Pár se chce také zaměřit na inspirativní příběhy, které by mohly povzbudit.

„Jsme v tom spolu a jako globální komunita se v tomto procesu můžeme podporovat a budovat digitální sousedství, které bude bezpečné pro každého z nás,“ vzkázali. Se zlou se ale potázali.

Vévodskému páru lidé teď víc než kdy jindy vyčítají přesun do Kanady, na přetřes opět přišly také náklady na rekonstrukci Frogmore Cottage, a ještě víc výdaje za ochranku.

„Měli byste popřemýšlet o tom, že všechny peníze, které britská vláda vynakládá za vaši ochranu, by mohly pomoct nemocnicím, policii nebo podpořit malé podnikatele,“ shodují se Britové.

V mnoha komentářích Harryho a Meghan nazývají „pokrytci“. „Rozhodli jste se opustit rodinu, když vás potřebuje, takže nás přestaňte poučovat“ či „Bože, vy dva jste mě teď rozesmáli, už jste únavní. Jděte do izolace a pěkně v tichosti, my tady svádíme své vlastní malé bitvy a nepotřebujeme vaše nesmyslná slova,“ zní některé ze vzkazů, které lidé páru pod příspěvkem nechávají.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám