Hlavní obsah
Článek

Princové William (41) a Harry (39) si byli po celé jejich životy velmi blízcí. Předčasná smrt jejich maminky princezny Diany pouto mezi bratry ještě utužila. Od té doby, co se však Harry oženil z Meghan Markle (42), se šušká, že jsou bratrské vztahy o něco horší. A pozdvižení, které vyvolalo oznámení Harryho a Meghan, že se hodlají vzdát královských rolí, jejich vztahu nejspíš nepřidalo. Spíš naopak, William je podle přátel ze situace nešťastný.

„Vždycky jsem ho bral kolem ramen, ale už to nemůžu dál dělat, jsme úplně rozdílné entity,“ citoval deníku The Sunday Times Williama rodinný přítel. Naznačil tak, že jako starší bratr držel vždy William nad Harrym ochrannou ruku. Prince prý frustruje, že se jeho bratr s chotí chtějí finančně osamostatnit a nebudou tak už „součástí týmu“. Pevně ale doufá, že s párem jednou opět najdou společnou řeč.

V pondělí se královští mají sejít v Sandringhamu, aby společně řešili nastalou krizi. Královna se prý velmi obává především o Harryho křehké mentální zdraví. Právě to bylo údajně důvodem, proč se Harry s Meghan rozhodli stáhnout a žít zčásti v Kanadě. Vévoda ze Sussexu by se prý jinak mohl zhroutit, kdyby v Británii dál setrvával nastálo.

„Nikdo je nebude nijak trestat nebo jim brát tituly, všichni chtějí najít rozumné řešení, jak nejrychleji to půjde,“ sdělil zdroj deníku.

I proto královna povolala syna Charlese a oba vnuky, aby situaci společně projednali. Vévodkyně Meghan by se k nim měla připojit prostřednictvím konferenčního hovoru z Kanady. Podle odborníků se jedná o největší krizi v královské rodině od roku 1992, kdy dva synové královny, Charles a Andrew oznámili, že se budou rozvádět. Oba dovršili rozvody o čtyři roky později.

Reklama

Další články

Načítám