Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vévoda (39) a vévodkyně (42) ze Sussexu v úterý na své oficiální instagramové stránce představili iniciativu za udržitelné cestování a na podporu turistických destinací a lokálních komunit. Odhalení nového projektu přišlo paradoxně v době, kdy Harry a Meghan čelí ostré kritice kvůli neekologickému chování, čtyřem soukromým letům během 11 dnů.

I toho se princ Harry dotkl na konferenci v Amsterdamu, kam přijel projekt Travalyst osobně podpořit. „Všichni můžeme jednat lépe,“ řekl mimo jiné publiku.

„Přiletěl jsem komerčním letem. V 99 procentech svých cest využívám komerčních letů,“ uvedl Harry s tím, že jsou ale „výjimečné okolnosti“, při nichž příležitostně využije pohodlnější variantu. Důvod je prý prostý: kvůli bezpečí své rodiny.

Toto prohlášení však některé jeho fanoušky spíš popudilo, než zklidnilo. „Princ Harry říká, že létá soukromými letadly jen proto, aby zabezpečil svou rodinu, to je blbost. Princ William, který bude jednou králem, to nedělá! Je to jen výmluva pro luxusní cestování,“ napsal jeden z komentujících a přidal hashtag „pokrytec“.

Další diskutér poukázal na neekologičnost takových cest. „Takže princ Harry potřebuje chránit rodinu využíváním soukromých letadel. A co my ostatní, co se snažíme chránit své rodiny před blížící se klimatickou katastrofou.“

A podle dalšího jde o manýry vlivného člověka. „Princ Harry: Když létám soukromým letadlem, je to kvůli ochraně mé rodiny. Překlad: Můžu to udělat. A vy ne. Drsný.“

Je podle vás kritika Harryho a Meghan oprávněná?
Ano
84,5 %
Ne
15,5 %
Celkem hlasovalo 445 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám