Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Martina Gavriely (45) zorganizovala petici kvůli synovi. Devítiletý Antonio má lehkou mozkovou dysfunkci a chodí do speciální školy. Nyní ale chce stát školu zavřít. Moderátorka proto obchází celebrity a své přátele s peticí, aby školu zachránila.

"Tonda potřebuje speciální péči a úplně jiný přístup. Má lehkou mozkovou dysfunkci ADHD. Chodí proto na základní školu praktickou a speciální a je tam šťastný. Je jich ve třídě jen deset. Mají úžasnou učitelku, která by měla dostat medaili. Je neuvěřitelně trpělivá. A hlavně mají asistenta, takže jsou v podstatě dvě učitelky na deset dětí. Je to individuální přístup, každé dítě jede jiným tempem, neudrží pozornost," vysvětluje Gavriely, která je nešťatná, že se stát chystá kvůli finančním důvodům školu zavřít.

"Klasickou základku jsme si už zažili. Chodil tam v první třídě tři měsíce. Bylo to hrozně stresující. Každý den pláč, vůbec nezapadl do kolektivu, je prostě jiný. Normální úkoly na deset minut jsme dělali tři hodiny. Nejlepší známka v první třídě byla čtyřka. A ještě na mě učitelka poslala sociálku, že se s ním neučím. Nepoznala, že není v pořádku. Už to nechci zažívat znovu. Udělám vše, abych školu zachránila," dodala moderátorka, která doufá, že se jí podaří škole pomoci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám