Hlavní obsah
Článek

Jednu z nejakčnějších scén má za sebou v seriálu Přístav herec Martin Zounar (56). Protože v rámci dějové linky mu jeho žena v podání Jitky Schneiderové (51) přizná nevěru s Martinem Dejdarem (59), rozhodne se zapálit jeho seriálovou hospodu.

Scéna požáru vznikala během tak zvané nočky a točila se v půlce listopadu asi ve tři hodiny ráno. Sice v noci nemrzlo, ale i tak byla nepříjemná zima. Martin Zounar měl jako zhrzený Pepa Krupička přijít k hospodě, naházet těsně u vchodu na hromadu dřevo, polít je benzinem a všechno zapálit. Jenže oheň přeskočí ze dřeva i na jeho nohy, proto s křikem běží uhasit hořící kalhoty do řeky.

Oheň, který Pepa Krupička zakládá, korigovali kaskadéři speciálními hořáky tak, aby scéna vypadala věrohodně, ale Martin Zounar se nepopálil. Moment, kdy mu chytnou nohy, za něj už ale odehrál jeden z nich.

„Strach jsem neměl, koordinátora kaskadérů Petra Drozdu znám, stejně jako jeho vtípky. Vím, že jsou to naprostí profíci. Na oheň se rád dívám v krbu, ale mám z něj respekt. Stejně jako z vody. A to jsem závodně plaval a vodu miluju, ale dvakrát jsem se topil. Proto z ní mám do jisté míry i strach, hlavně z pocitu, kdy lapáte po dechu a dusíte se. To už bych nechtěl zažít. Já jsem v téhle scéně dotočil pokračování obrazu, kdy vběhnu do vody, abych hořící oblečení uhasil. A protože byla pěkná zima, byl to taky trochu kaskadérský výkon,“ smál se Martin.

„Foukal sice silný vítr, ale my jsme s tím počítali. Kluci mi nejdřív pomazali nohy speciálním nehořlavým gelem, pak hořlavým a postříkali mě benzinem. Benzin rychle stéká, ale ten speciální hořlavý gel je hustší a hoří pomaleji. A to jsme v téhle scéně potřebovali. Čeho jsem se bál? Abych - jak běžím a hoří mi nohy – nespadl do vody. Tuhle část scény už zase točil Martin a já mu ji rád přenechal,“ líčil kaskadér Pavel Krátký, který dělal v této scéně Martinovi dubla.

Reklama

Další články

Načítám