Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Opravdu krušný konec roku zažívá Muž roku 2009. Martin Zach (38), který je po tragickém skoku do rybníku upoutaný na invalidní vozíček, si při nedávné účasti na mistrovství světa v para atletice utrhnul biceps.

Krátce po návratu ze soutěže musel podstoupit operaci ruky, s fanoušky dokonce sdílel snímek přímo z operačního sálu. Martin se nyní po propuštění z nemocnice svěřil s tím, jak se mu daří. „Vyndání stehů dopadlo dobře a ruka se hezky hojí, nicméně ortéza mi zůstává až do konce roku,“ popsal Zach.

„Abych pravdu řekl, není to úplně jednoduché, jelikož levá ruka byla mojí silnější a šikovnější. Jsem tedy plně závislý především na své úžasné ženě a také na rodině. Nejsem schopný skoro ničeho. Nezvládám se najíst, obléct, otočit v posteli, vycévkovat se, sednout si, přesunu na vozík, do auta, jízdy na vozíku, sotva si vyčistím zuby. Prostě ty úplně nejběžnější věci. Myslím si, že zraněná ruka je pro vozíčkáře největší noční můra,“ napsal si smutně Martin na sociální síť.

Martin je známý svým aktivním způsobem života. I přes nepříznivé období, které teď zažívá, se dá očekávat, že neztratí svého sportovního ducha a brzy se opět objeví na startovní čáře nějakého závodu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám