Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Asi nejslavnější vítěz pánské obdoby Miss Martin Zach (38), který den po získání titulu Muž roku 2009 ochrnul po nešťastném skoku do vody na dolní polovinu těla, musel pod kudlu. „Trápily mě močové kameny,“ prozradil nám Martin. Podle svých přátel byl před zákrokem vyděšený, lékaři mu totiž měli špatně popsat celý zákrok.

„Je pravda, že mě doktoři ze začátku špatně informovali. Neřekli mi, jak to bude probíhat. Ale po čtyřech dnech jsem se dostal z nemocnice a už zase normálně funguju,“ řekl Super.cz sympaťák Zach.

Pacienti s poruchou míchy mají potíže s ledvinovými kameny a nemocemi souvisejícími s močovým ústrojím poměrně často. Ledvinové kameny doprovází často úporné bolesti a zvracení. Problém se dlouhou dobu nijak neprojevuje, při jeho propuknutí ale pacienti obvykle prožívají muka. U vozíčkářů navíc znamená každá operace zvýšené riziko.

Martin Zach se po ochrnutí snaží dál sportovat, například lyžuje. Často také moderuje společenské akce. Na pomoc v boji se svým hendikepem získává část výtěžků z charitativních projektů kamaráda Davida Novotného, pořadatele Muže roku nebo Večera pro dobrou věc.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám