Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Diváci znají Martina Trnavského (54) jako herce, ale v minulosti nescházelo příliš k tomu, aby naši zemi reprezentoval na největší sportovní události. V roce 1992 mohl bojovat mezi jachtařskou elitou v Barceloně.

Jako dorostenec Trnavský dokonce zvítězil v národním mistrovství a po tomto úspěchu se schylovalo k účasti na hrách. „Byli jsme v nominaci, absolvovali jsme i přípravu, ale na hry jsme se nakonec nedostali. I ta chvilička ale byla bezvadná,“ řekl v pravidelném studiu Božské Rio na webu Sport.cz herec, který se nyní označuje za profesionálního amatéra.

Jachtaření se Martin věnuje dodnes, ale na medaile už nepomýšlí. „Loni jsem zvládl deset závodů. Výsledek závisí na tom, jak fouká. Teď už se připravuji spíše psychicky,“ dodal. Sportovním koníčkem zaujal dokonce i partnerku Báru Munzarovou (52).

„Když jsme se spolu seznámili, Báru to nadchlo. Moc jí to baví a jezdí se mnou po závodech. Máme z toho vždycky hezký víkend,“ prozradil Trnavský moderátorce Lucii Šilhánové. Dění v Riu samozřejmě sleduje a zarážejí jej náročné podmínky na zdejším sportovišti: „V Brazílii bych teda nechtěl závodit, to jsou přívalové vlny. Tam se poznají ti nejlepší jachtaři.“

Reklama

Další články

Načítám