Hlavní obsah
Článek

Opět po roce se na veřejné akci objevila herečka Jana Hlaváčová (†85). Stejně jako loni, i letos zavítala na předávání prestižních divadelních cen Thálie v Národním divadle, tentokrát přebírala cenu za celoživotní přínos činohře, tak musela i na pódium.

Její manžel Luděk Munzar (†85), který předával cenu loutkohercům z Divadla Spejbla a Hurvínka, přitom seděl celou dobu v publiku. U vchodu jsme viděli i přítele její dcery Martina Trnavského (54). Dcera Bára Munzarová (52) chyběla.

Janu Hlaváčovou přivedli na jeviště ze zákulisí. Byla dokonale učesaná, nalíčená i oblečená, přesto ale působila rozčileně a byla hodně pohublá.

Na jevišti se opřela do své poslední divadelní role v inscenaci Písnička s tím, že jí sice byla nabízena jako tzv. hauptka, tedy hlavní role, ale má tam jen štěk na konci. Rozrušeně při tom gestikulovala rukama. Hlaváčová před časem sama přiznala, že trpěla vleklými duševními problémy.

Cenu za celoživotní přínos divadlu si odnesl i Limonádník Karel Fiala, a to za muzikál. V této kategorii bodoval také Jan Kříž za Pomádu a Hana Holišová za Papežku.

Jako nejlepší činoherec byl vyhodnocen Richard Krajčo (46), jenž si tak během týdne odnesl po Andělovi už druhou cenu, a měl velkou radost, že vyhrál nad Ivanem Trojanem. Nejlepší činoherní herečkou se stala Gabriela Míčová, která zase před třemi týdny vyhrála Českého lva jako nejlepší herečka v hlavní roli.

Reklama

Další články

Načítám