Hlavní obsah
Článek

Poprvé od aktuálních rozvodových přestřelek se objevila na veřejnosti herečka Veronika Žilková (62). Přišla do pražského kina Světozor podpořit svého syna Vincenta Navrátila, herce a režiséra, který s kamarády vyprodukoval skečovou show První dobrá.

Nešlo přehlédnout, jak zhubla. Svých 46 kilogramů komentovala se smíchem. „Pod padesáti kily jsem naposledy byla v sedmé třídě. Konečně mám velikost XS a můžu si s Kordulkou půjčovat oblečení,“ řekla Super.cz Veronika, která nedávno oslavila 60.

Příčinou rozpadu manželství s Martinem Stropnickým (67) po 15 letech není vztah na dálku, ale zřejmě třicetiletá blonďatá dlouhovláska z ambasády, která pracuje jako konzulární asistentka. Přesto herečka rozdávala úsměvy.

Aby se přestala trápit a na svět se usmívala, doporučila dceři i maminka Olga, které bude za čtrnáct dní 98 roků. „Dneska mi řekla jedinou větu: Verunko, začni se zase usmívat,“ prozradila nám Veronika. Máminu radu si vzala k srdci.

Radost jí udělal syn Vincent Navrátil (25), který s herci Ondřejem Kubinou (25), Jaroslavem Blažkem (25) a Alexejem Kolvou (32) dal dohromady skečovou show První dobrá určenou pro Nova Fun. Jako máma je pyšná o to víc, že tři vrstevníci jsou nejen kamarádi, ale navíc její studenti z konzervatoře.

Podělila se o historku, kdy syn Vincent měl jít ke zkouškám na konzervatoř, kde učila. „Na škole se tradovalo, jak se zachází u přijímaček s dětmi slavných. Když dělala zkoušky Anička Slováčková, a priori se řeklo, nevezmeme ji, má slavné rodiče. To samé jsem zažila s Aničkou Fialovou a s Berenikou Suchánkovou.

Ti lidi tam už dnes neučí, ale v té době na škole vládla antiprotekce. Věděla jsem, že jsou výborní, bojovala za ně, jenže to nebylo nic platné. Panoval názor, že jde o protekční spratky,“ vyprávěla Super.cz o poměrech na konzervatoři.

Pak se hlásil na školu Vincent, tak mu v přihlášce škrtla kolonku matka. Otec byl Marek Navrátil, vedoucí na stavbě. Vůbec nikdo nevěděl, že jde o syna učitelky Žilkové. V den přijímaček pro jistotu nešla do práce, aby se to neprovalilo.

Pro ukrajinské mámy a jejich děti se Žilková rozhodla uspořádat koncert, aby slyšely něco jiného než sirény a rakety. V centrech pro uprchlíky rozdávala plakátky, že hledá uprchlé umělce. Že chce udělat koncert na jejich pravoslavný svátek Vzkříšení, který připadá na 24. dubna. Požádala Divadlo Broadway, aby poskytlo prostor.

„Přihlásilo se neuvěřitelné množství umělců, třeba první houslistka z kyjevské filharmonie, jejich slavná seriálová a divadelní herečka, herečky z charkovského národního divadla, baletky, ale i děti, mistři Ukrajiny ve sportovní gymnastice.“

Akci nazvala Kup a daruj, kdy koupí vstupenky obdarujeme ukrajinské děti. Teď ještě shání sponzory ochotné zakoupit si vstupenku a věnovat ji ukrajinským dětem. „Myslím si, že je dobré darovat boty, jídlo, poskytnout ubytování, ale zrovna tak se musí dát něco i duši, nějakou naději. Aby vzkříšení znamenalo nové síly do nového života.“

Reklama

Další články

Načítám