Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Petr Janda, Zuzana Kajnarová, Matěj Stropnický nebo Olga Lounová... Ti všichni nabídli v posledních týdnech uprchlíkům z Ukrajiny pomoc v podobě ubytování. A stejným způsobem se zapojil také zpěvák Martin Maxa (63).

V Roudnici nad Labem dokončil stavbu hotelu, který se chystá v létě uvést do provozu. Nikdy by ho prý ale nenapadlo, že první obyvatele přivítá hotýlek ještě před otevřením a za takto dramatických okolností.

"Hotel je dokončený a připravený na provoz, ale otevření jsem si naplánoval až na letní sezónu, takže teď tady zkrátka to místo bylo. A je mi vlastně trapný o tom vůbec mluvit, protože poskytnout střechu nad hlavou lidem, kteří utíkají před válkou, to přece udělá každý, kdo tu možnost má. Což je ostatně vidět všude kolem," hodnotí Martin solidaritu Čechů s uprchlíky.

Sám ubytoval příbuzné svých dlouholetých ukrajinských známých, a pokud prý bude potřeba, určitě pro ně bude umět zajistit i nějaká pracovní místa. "To ale ukáže až čas a vývoj situace. Zatím jsem se snažil postarat, aby se necítili jako v hotelu, ale jako doma, takže jsem narychlo dokoupil nějaké vybavení do snídaňové kuchyně, protože rodina s dítětem si potřebuje i uvařit. A dneska zrovna přišla pračka, takže už myslím nechybí nic," vzkázal Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám