Hlavní obsah
Článek

Ačkoli je Martin Maxa (63) absolventem fakulty tělesné výchovy a sportu, proslavil se především jako zpěvák, který se vždy mohl pochlubit dokonale vypracovanou postavou. Proto, když autoři seriálu Modrý kód potřebovali obsadit roli sportovního trenéra, s nabídkou se obrátili právě na zpěváka.

Ten bez dlouhého rozmýšlení roli v primáckém seriálu přijal a svěřil se s tím, že by sám první pomoc zvládnul. „Jakožto absolvent FTVS mám zkoušku z tělovýchovného lékařství. A ačkoli od konce mých studií již uplynulo velmi, velmi mnoho let, první pomoc bych rozhodně poskytnout uměl,“ sdělil nám Martin, který si už první pomoc vyzkoušel i na vlastní kůži.

„Jednou jsem "zasahoval" na koupališti. Nešlo ale o žádnou akci typu pobřežní hlídka. Strhnul se tam povyk kolem holčičky, které zaskočil oříšek. Dusila se, začínala modrat, všichni se snažili něco udělat, ale nepomáhalo to. Vběhnul jsem tam, chytil ji za nohy, pověsil hlavou dolů, zatřásl a ořech byl venku. Někdy je zkrátka účinné to nejjednodušší řešení,“ dozvěděli jsme se od zpěváka, který se objevil před kamerou známého seriálu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám