Hlavní obsah
Článek

Se zpěvákem Martinem Maxou (63) jsme se potkali na - pro muže - dost podivném místě: na kosmetickém veletrhu. Dokonce si tady nechal pro legraci namalovat jizvu na tvář, aby si vyzkoušel, jak by vypadal jako Joffrey de Peyrac, a dal si nalakovat nehty zpevňujícím lakem. To prý kvůli hraní na kytaru.

Nicméně, když už jsme byli mezi spoustou barviček, zabrousili jsme k jeho druhé profesi. Kromě zpívání se živí i malováním, a to velmi úspěšně. Hlavně na německém trhu. "Těmi svými olejovými barvami se ale nemaluju, to bych vypadal spíš jako klaun," smál se Martin, který se ovšem krásně vyladil. Košile měla barvu jeho očí. Malíř se prostě nezapře.

Maxa už konečně vystavuje obrazy i v Česku. "Není to nic velkého, ale aspoň nějaký průlom, protože jsem předtím vystavoval jen v německých zemích. Ve strahovském relikviáři mám dva obrazy na takové komplexnější výstavě, kde je víc autorů," řekl nám skromně. Na jednom z obrazů je i jeho dlouholetá partnerka Sylva.

Ta Martina nikdy nedoprovázela do společnosti, takže zvědavci musí ukojit svůj zájem jen pohledem na plátno. "Já bych ji do společnosti klidně vzal, ale ona je takový typ, který se nerad ukazuje. Je to moudrá žena a ví, co dělá. Ale když už jsem si ji namaloval, tak tím obrazem mohu vládnout já a mohl jsem si ji klidně vystavit," vysvětlil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám