Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Martin Maxa (63) byl donucen navštívit lékaře. Poslední dobou měl velké problémy se zrakem. "Zhoršilo se mi vidění na blízko, což mi dost vadí při malování, jemuž jsem se začal po několikaleté pauze znovu věnovat. Maluju olejem na plátno, styl hyperrealismus, a při tom potřebuju opravdu dobře vidět na detaily. A ta moje vada, která se jmenuje presbyopie, mi tohle znemožňuje," popsal zpěvák své obtíže.

Tento problém už je ovšem dnes řešitelný. "Na oční klinice mi doporučili zákrok, při jehož výkonu není potřeba laseru. Spočívá ve výměně původní lidské čočky za umělou. Ta má nahrazovat právě moji vlastní čočku, s níž jsem ale prožil 53 let, takže když mi ji chirurg odříznul, přepadla mě trochu nostalgie," žertuje Martin.

A jak vypadá zpěvákův aktuální stav? "Zlepšení jsem zaznamenal, nicméně na finální výsledek je prý třeba ještě počkat několik týdnů, než si na novou čočku zvykne mozek a začne s ní plně spolupracovat," popisuje zpěvák.

Ale co ta páska přes oko? "Tu mi koupila před operací moje manažerka, prý kdyby to nevyšlo, ona mě prostě umí podržet," dodal se smíchem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám