Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Martin Maxa (63) se zapojil do demonstrace. Není mu lhostejný osud nemocnice v Roudnici nad Labem, kterou se stát chystá zrušit. Maxa se proto zapojil společně také s Michalem Horáčkem mezi demonstrující a řečníky.

„Roudnická nemocnice slouží místním už 137 let. Tahle nemocnice dokonce ani není ve ztrátě, takže z ekonomického hlediska tu ani nelze hledat nějakou logiku. Tuhle logiku však nelze vysledovat ani v případě ostatních nemocnic určených k likvidaci, které si možná nevedou po hospodářské stránce tak dobře, ale jejich zrušením stát nemůže nic získat," řekl Super.cz Maxa.

"Vypadá to, jako by si nějaký chorý mozek usmyslel, že zruší-li nemocnice, ubude i nemocných. Takže si říkám, pokud to nemá logiku ekonomickou, musíme ji hledat jinde. A ejhle, něco nakonec smysl dává. Všechny tyhle nemocnice se nachází v poměrně velkých městech v blízkosti center s přilehlými lukrativními pozemky," objasňuje Maxa.

"Tyhle areály se na pár let zavřou, ale nadále bude potřeba do nich investovat, aby nezchátraly. To se ale nikomu nebude chtít, takže chátrat budou. A rovněž bude pochopitelně postupně mizet inventář, jak to bývá ve všech nevyužívaných objektech. Po nějakém čase se objeví nějaký ten altruista, který nabídne pomocnou ruku a za "rozumnou cenu" město tohoto tíživého břemene zbaví. Nakonec se ukáže, že onen altruista byl pouze prostředníkem anonymní firmy se sídlem na Kypru či v jiném daňovém ráji, která tenhle postup aplikovala ve všech dotčených obcích. A tohle už logiku má. Zbývá jen spočítat, kolik miliard tahle zlodějina vynese," má jasno zpěvák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám