Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Martin Maxa (63) bude prvním Čechem, jehož píseň uslyší milióny lidí po celém světě. Napsal píseň, kterou věnoval českým válečným veteránům. Spojil se s nadací Regi Base a na Kanárských ostrovech loni v prosinci natočil i s veterány a krásnými modelkami Veronikou Chmelířovou a Romanou Pavelkovou videoklip. A jedno oko nezůstane suché.

"K napsání té písničky mě inspiroval příběh českého vojáka zraněného na zahraniční misi, který jsem zachytil v médiích. Dílem náhody se poté moje deska s Písní padlých dostala k Regimu a Regi Base a došlo ke spojení, ze kterého vzešel tento videoklip," vysvětluje Maxa.

„My civilisté si neuvědomujeme roli armády, dokud nepoznáme válečný konflikt. Já sám jsem pacifista, nemám rád zbraně ani násilí a nenechávám se k němu vyprovokovat. Samozřejmě, že jsem se párkrát v životě porval, ale to jen v případech, kdy nebylo ze situace jiné východisko, to znamená, že jsem musel bránit buď sebe, nebo někoho jiného," dodal Maxa.

O videoklip už projevila zájem světová MTV, což znamená, že ho uvidí milióny diváků po celém světě.

Píseň padlých vyšla v říjnu roku 2012 na šestém autorském albu Martina Maxy s názvem Sám sebou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám