Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Člen slavné české chlapecké skupiny Lunetic Martin Kocián (47) zapříčinil před osmi lety rozpad bandu. Bral drogy, skončil na léčení, na čas zmizel i v zahraničí, aby se ze svých potíží dostal. "Situaci jsem tehdy neustál. Vydělal jsem si s Luneticem pět miliónů korun a velká část z těch peněz šla na drogy," přiznal Super.cz Kocián. Dnes se dušuje, že je čistý a s kolegy ze skupiny dokonce už natočil novou desku.

„Podepsali jsme tehdy velmi nevýhodné smlouvy. Já osobně jsem měl pouhé jedno procento z prodeje cédéčka, což je úlet. I přesto jsme si vydělali slušné peníze díky vystoupením. Začali jsme si užívat a dopřávat si. Člověk musí mít ale brzdu, aby mohl kontrolovat své kroky. Já ji tenkrát neměl,“ přiznává zpěvák. Po léčbě pracoval jako číšník a barman, vystudoval vysokou školu, založil si rodinu, má malou dcerku a úspěšně podniká.

„Mám spoustu plánů a aktivit. Jsem člověk, který nemyslí na minulost, ale dívá se dopředu. Kdo lituje svých předchozích kroků, nemůže jít moc dopředu. A já už jsem teď funkční a dospělej chlap,“ tvrdí Martin.

V říjnu představí čtveřice dnes již dospělých mužů ze skupiny novou autorskou desku. Písně podobné hitu Máma ale nečekejte. „Musíte si je poslechnout. Bude to opět pop s českými texty, některé o lásce, ale nejen o ní. Lidi bude určitě zajímat, jestli jsme vystoupili ze svého stínu, nebo jsme se zasekli,“ prozradil Kocián, který jako ochutnávku uvedl název tří songů z desky: Na vlnách, Plout a Jinotajům.

Martin Kocián má ve středu v klubu Óčko křest nového videoklipu ke své písni Pravda. Natáčela se mimo jiné i ve vile pornokrále Roberta Rosenberga. V akčním klipu se objeví také zásahová jednotka. „Zamýšlím se nad zlodějinou, zloději a krádežemi. Každý z nás v životě něco ukradl. Když už ne v obchodě, tak alespoň někomu ukradl myšlenku. Je to normální lidská vlastnost. O tom je text. A když jsem nedávno viděl příběh manželů, kteří v Německu vykrádali banky, řekl jsem si, že to je skvělá dějová linka do klipu k tomu mému hip hopu a rapu,“ dodal Martin závěrem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám