Hlavní obsah
Článek

Film Prvok, Šampón, Tečka a Karel podle stejnojmenného knižního hitu Patrika Hartla slibuje hvězdné obsazení a také vtipně pojatou tematiku vyrovnání se s mužskou krizí středního věku. A to v podání hvězdných herců Martina Pechláta, Davida Švehlíka, Hynka Čermáka a Martina Hofmanna (45). Jejich ženské protějšky hrají Daniela Kolářová (77), Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová nebo Bára Poláková (40).

Ve chvíli, kdy se kina znovu otevírají, představuje snímek svou oficiální upoutávku. Čtyři kamarádi vyhlásí válku proti scvrkávání varlat a proti krizi středního věku plněním odvážných úkolů. Prvním z nich bude svléknout se na veřejnosti do naha.

Hartl jako autor předlohy snímek natočil jako režisér, k filmové podobě napsal i scénář. „Ve filmu mám obsazení snů, hereckou Ligu mistrů, a k tomu jsem si dopřál luxus natočit film tak, abych s ním byl opravdu spokojený. Jsem přesvědčený, že film je lepší než knížka a samozřejmě jsem nadšený, že může jít konečně do kin. Na reakce diváků se totiž těším jak malej kluk,“ říká nadšeně Patrik Hartl.

„Film je o kamarádství. A také o tom, jak těžké je někdy nepodvádět. Nejenom třeba svou ženu nebo nejbližšího přítele, ale i sám sebe. Filmový Prvok je vyprávění o odvaze udělat něco debilního, co nám připomene, že můžeme bezstarostně žít, i když máme všichni hypotéky a na krku festival problémů,“ přibližuje Hartl děj.

Film doprovází audiokniha, kterou namluvil Martin Hofmann. Filmovou píseň Romana Holého s názvem Dobrá zpráva nazpívali Dan Bárta, Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert a Vladimir 518.

Reklama

Další články

Načítám